Om Ihwar

Om os

Du har fundet frem til Ihwar!

Historie

Ihwar er en vikingekampgruppe, stiftet i august 2012.
Den blev startet af 5 venner, der sammen delte interessen for vikingekamp, men manglede et sted at udøve den. Det fandt de på Sønderbroskolen i Aalborg, men som nu er blevet erstattet af Vesterkærets Skole

Bestyrelsen

Bestyrelsen består af 5 medlemmer, og gruppen har et antal kampofficere til træningen, samt en showkampsansvarlig.
Der er generalforsamling hver år i starten af januar.

Øvrig information

Ihwar har en gruppe på facebook, som er den primære kontakt til vores medlemmer udenfor træning. Facebook gruppen er kun for medlemmer, så hvis du vil være med, skal du bare skrive til en fra bestyrelsen. Der kommer beskeder om kommende træning, ændringer, gode tips og meget andet, samt oplysninger om kommende events vi tager til.
Det er ikke et krav at man er på facebook for at få vigtig info. Ihwar har mail-liste og tlf. liste så alle kan blive informeret ved f.eks. aflysning af træning.
Vi har også en side på facebook hvor man kan følge med i hvor hvad vi laver:
https://www.facebook.com/ihwaraalborg

Vi er selvfølgelig også på youtube hvor der ind imellem bliver lagt nye videoer op af vores træning. Vores kanal hedder IhwarAalborg.

Hvad betyder Ihwar?

“Ihwar” er et af mange navne for runen Y i den ældre futhark. Den blev valgt som navnet for kampgruppen fordi det er en rune, og symbolisere derfor lærdom. Denne rune står for planteriget, og dermed også livets træ Yggdrasil. Desuden betyder ihwar “taks”, en stærk og værdsat træsort i vikingetiden. Træet var helligt og blev brugt til mange former for skæfter og buer. Desuden er taks giftig, og kan derfor også betyde døden.
Takstræet er i dag ret sjældent.

 

En viking reenactment kampgruppe fra Aalborg. “Ihwar” er et af mange navne for runen Y i den ældre futhark. Den blev navnet for kampgruppen fordi runen symboliserer spirituel styrke og visdom.